Second opinion bij letselschade

We horen het helaas vaak: aan het begin uw zaak werd u van alles beloofd, maar er kwam in de praktijk weinig van terecht. Uw belangenbehartiger is niet goed bereikbaar, zit niet bovenop de zaak of biedt onvoldoende weerstand tegen de verzekeraar. Wellicht heeft de verzekeraar u recent een afwikkelingsvoorstel gedaan en adviseert uw belangenbehartiger u ineens om dat voorstel te accepteren.

Op dit soort momenten is het verstandig om bij letselschade een second opinion te vragen. Daarbij doet u er goed aan die second opinion bij een gespecialiseerde letselschade advocaat te vragen. Veel belangenbehartigers zijn namelijk, soms ook zonder dat u dat weet, jurist en überhaupt geen advocaat. Tussen juristen en advocaten bestaan grote verschillen (lees daarover hier meer). De advocaten van VictimFirst Advocaten zijn niet alleen letselschade advocaat maar beschikken bovendien over het LSA keurmerk: het hoogste keurmerk in de branche.

Hoe gaat een second opinion letselschade in zijn werk?

U machtigt ons om uw dossier op te vragen bij uw huidige belangenbehartiger. Vervolgens zullen wij het dossier bestuderen en met u bespreken. Als wij mogelijkheden zien kunt kunnen wij het dossier vervolgens overnemen. Dat is voor u kosteloos.

Overstappen van een letselschade jurist

Veel mensen komen na een ongeval via Google terecht bij een letselschade jurist. Mooie websites, goede beoordelingen en veel beloften. Vaak vertellen deze juristen geeneens dat zij geen advocaat zijn. Soms adverteren zij zelfs heel brutaal via Google op de zoekterm “letselschade advocaat”, terwijl zij dat niet zijn.

Gedurende de looptijd van een zaak begint het slachtoffer argwaan te krijgen. De jurist wilt de zaak snel regelen en weigert voor u naar de rechter te stappen. De achtergrond daarvan is dat een jurist geen advocaat is en dus niet kan / mag procederen. Dat betekent dat een jurist alleen de discussie met de verzekeraar kan aangaan. Zegt de verzekeraar “nee”, hoe onredelijk dat ook is, dan kan een letselschade jurist feitelijk niet heel veel voor u doen. De makkelijke en snelle uitweg is dan om u te adviseren akkoord te gaan met een regeling. Daar komt nog eens bij dat de jurist dan ook vaak zijn volledige declaratie vergoed zal krijgen van de verzekeraar.

Wij kunnen gratis een second opinion bij letselschade verricht en het dossier daarna vaak probleemloos overnemen van uw jurist. Wij sturen uw jurist dan een bericht met een door u getekende overnamemachtiging. Vervolgens ontvangen wij het dossier en behandelen wij de zaak vanaf dat moment verder.

Overstappen van een rechtsbijstandverzekeraar

Veel mensen in Nederland hebben een rechtsbijstandverzekering. Dat is natuurlijk mooi, maar we horen toch veel klachten over de verleende bijstand in letselschadezaken. Rechtsbijstandverzekeraars hebben vaak moeite om geschikte mensen te vinden. Het is een drukke baan die niet goed betaalt. De reactietermijnen zijn daardoor vaak lang en vooral in complexe / omvangrijke zaken ontbreekt het aan een duidelijke visie. Vaak wordt de zaak ook om de haverklap overgedragen van de ene op de andere behandelaar. Het verloop van behandelaars is groot.

Ook als u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunnen wij gratis een second opinion bij letselschade verrichten. Indien wij meer mogelijkheden zien – of vinden dat een pro-actievere aanpak nodig is – kunnen wij de zaak vaak kosteloos van uw rechtsbijstandverzekeraar overnemen. Als aansprakelijkheid namelijk is erkend, kunnen wij onze kosten indienen bij de tegenpartij (lees daarover hier meer).

VictimFirst Advocaten heeft ruime ervaring met second opinions bij letselschade en overnamezaken

Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om u iets over ons kantoor te vertellen: VictimFirst Advocaten. Wij zijn een jong kantoor met veel ervaring. Opgericht door de ervaren letselschade advocaten Veeru Mewa (bekend van onder meer: MH17, Turkish Airlines en schietincident Alphen) en Joran Wildeboer. Second opinion bij letselschade en procederen in overnamezaken doen wij zeer regelmatig. Wij nodigen u graag uit om contact met ons kantoor op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Ook als u daar niet voor kiest, hopen wij van harte dat de informatie op deze pagina voor u van toegevoegde waarde is en wensen wij u alle voorspoed toe.

Deel dit artikel:

Advocaten met LSA-keurmerk

LSA logo

Vier van de vijf advocaten van VictimFirst Advocaten beschikken over het keurmerk van de Vereniging Letselschade Advocaten. Het ‘LSA-keurmerk’ is het hoogst haalbare keurmerk in de letselschadebranche. Zo weet u dus zeker dat u bij het verhalen van uw letselschade wordt bijgestaan door een in letselschade gespecialiseerde advocaat.

Wat is er gebeurd?

Ervaringen van cliënten